среда, 27. јануар 2016.

Pauza u pisanju, ali ne i u oslikavanju...

Da, znam, jedna od početničkih grešaka - duge pauze iliti gubljenje ritma u objavljivanju tekstova... Za sada sam, očito, još uvek samo bloger u pokušaju. (a te greške su ipak, najviše na moju "štetu" za razliku od posledica onih "početničkih" grešaka koje čujem i primećujem da se i dalje ponavljaju primenom neadekvatnih boja u oslikavanju lica i tela, a što svuda i stalno naglašavamo kao najbitnije...)  

No, da nastavim sa započetom pričom, bez sopstvenih upadica. 


Dakle, bar u praktičnom radu i stvaralaštvu nije bilo dramskih pauza (i koliko-toliko redovnim objavama na našoj fb stranici). Naprotiv, prošla godina je bila vrlo radna, sa mnogo više angažmana u odnosu na predhodne. To svakako deluje ohrabrujuće, jer se i prilike za body art umetnike kreću uzlaznom putanjom i u Srbiji. Konačno. 


Tako, kad se osvrnemo na proteklu godinu: jedna naslovna strana za News Week, treće mesto na F&B Art takmičenju BA Show, spot za sjajnu grupu Lorna Wing; postali deo tima Castle of Skill kao predavači, učešće na BAFE, saradnja sa poznatim modnim dizajnerom George Styler na Belgrade Fashion Week-u; nekoliko photo shooting-a sa renomiranim fotografim, baletske predstave, ŠminkenBal i druge žurke i manifestacije, humanitarne akcije... jedna vrlo uspešna godina. 

Kada se na sve to doda osvojeno 1. mesto drage mi koleginice (člana nfg HromoDinamika) na ovogodišnjem Body Art Festivalu Serbia, kao i moj zvaničan poziv za učešće na World Bodypainting Festival, ugođaj je potpun. Ovo poslednje svakako ima poseban značaj za nas, ali nam zadaje i najveću glavobolju - treba skupiti oko 1500 eura ili naći sponzore koji bi pomogli naš/ekipni (umetnik, asistent, model) odlazak i učešće na najvećem svetskom festivalu, a to je već SUP (sistem uzaludnih pokušaja)... Držite fige, to bi baš bila srećasrećaradost... 













I tako... Nova godina, novo poglavlje, novi pasus... idemo dalje....